Ohjeet seuroille ja kisajärjestäjille

Table of Contents

  

Järjestävän seuran toiminnot ennen kisan alkua

 Rekisteröintien tarkistaminen ja muokkaaminen 

Osallistujat

Kaikki rekisteröinnit löytyvät kisan Yhteenveto-sivulta. Sarjan otsikkoa painamalla avautuu ilmoittautuneiden lista. Listan voi järjestää joko kilpailijoiden tai seuran nimen mukaan painamalla pientä nuolta. Tästä voi helposti kopioida seuran yhteystiedon painamalla sähköpostiosoitteen päällä.

Osallistujan nimeä painamalla pääsee osallistujakortille, josta löytyy kaikki tarvittavat tiedot. Järjsetäjä voi vaihtaa / Ladata kilpailijan musiikin tai poistaa ilmoittautumisen. RV kilpailuissa ja RV Staroissa on myös mahdollistaa poistaa yksittäiset välineet

Roskakorin kuvake löytyy oikealta puolelta (järjestelmää varmistaa vielä, Haluatko varmasti poistaa ilmoittautumisen). 

Peruutuksen palauttaminen

Kisajärjestäjä voi myös palauttaa kilpailijan peruutetun ilmoittautumisen Ilmoittautumiskortilta- paina Palauta kortin oikeassa laidassa 

Yhteenveto-sivulta voi helposti nähdä ilmoittautumisten kokonaismäärän ja samasta kohdasta kaikki tiedot voi siirtää Exceliin. Jos kilpailussa on monta lajia, jokainen laji tulee omalle välilehdelle. 

Sarjojen yhdistäminen

Järjestäjät voivat tarvittaessa yhdistää sarjoja kohdasta Siirrot (Kilpailun pääsivu)

Valitse sarja, jonka haluat siirtää, valitse Siirrä ja valitse sarja, johon edellinen yhdistetään. Paina GO-nappia

 Tuomarit

Tomarit-välilehden alta löytyy kisoihin rekisteröityneiden tuomareiden lista. Tuomareiden poistaminen, uusien tuomareiden lisääminen ja tuomaripaneelien luominen onnistuu myös tällä sivulla.

Yhteenvedosta voi tarkistaa ilmoittautumispäivän, mahdolliset ruokatoiveet, sarja- tai päiväesteet (vihreällä näytetään tuomaroivat sarjat, punaisella - esteet). Sähköpostiosoitteen voi kopioda klikkaamalla sen päällä.

 

Ilmoittautumisen muokkauksen ja musiikin lataamisen sulkeminen

Osallistujien mahdollisuus muokata ilmoittatumiset ja ladata musiikit suljetaan riittävän ajoissa ennen kilpailua. Tämän jälkeen kaikki muutokset menevät kisajärjestäjien kautta.

Aikarajat vaihtelevat lajikohtaisesti:

RV - kaksi viikkoa ennen kilpailua

Lumo ja Tanvo - kilpailua edeltävänä keskiviikkona

JV - musiikin lataus suljetaan viikko ennen kilpaulua, ilmoittatumisen muokkaus on mahdollinen kisapäivään saakka.  

Kilpailjoiden musiikkien lataus omalle koneelle

Kaikkien osallistujien musiikit pitää testata oikeilla laitteilla ennen kisaa. Suosittelemme myös vahvasti, että vaikka musiikit pystyy soittamaan suoraan järjestelmästä, ne kuitenkin ladataan omalle koneelle (tai tikulle) varmuuden vuoksi. Lataus onnistuu Suoritusjärjestykset-sivulta ja kohdasta Tallenna musiikki :

 

 

Järjestelmä hakee musiikit (kestää vähän aikaa) ja sen jälkeen pystyy lataamaan kaikki blokit erikseen:

Musiikit latautuvat ZIP-tiedostona suoritusjärjestyksessä.

Jos latauksen jälkeen on tullut muutoksia kilpailijoiden musiikkeihin, muista ladata uudestaan!

Muistakaa käydä kaikki suoritusjärjestykset läpi 🙂

 Kisapäivänä

 

Kisapalvelun Chatti-palvelu on auki kisapäivinä ja palvelu on ilmaista syksyllä 2019. Ole yhteydessä heti, jos et löydä toimintoa tai törmäät johonkin ongelmaan. Kuvaile mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman tarkkaan mitä olet tekemässä ja millä tavalla.

Tuomaripaneelien luominen

Kisasivu – Tuomarit – Luo tuomaripaneeli

Nimeä tuomaripaneeli (esim. Paneeli 1 ja tuomaroivan sarjan nimi)

Valitse pudotusvalikosta tuomarin nimi, oikealla puolella näkyy tuomarin tehtävä, joka tulee oletusjärjestyksessä (esim.  AV, EXE, TV tai D,E). Tehtävän voi vaihtaa painamalla nuolta.

HUOM! JV:n valmisohjelman tuomareiden nimikkeet ovt VVT1, VVT2, VVT3 ja VVT4!

Tarkista, että kaikki tiedot on valittu oikein. Muista tallentaa!

Samalla tavalla luodaan seuraavat paneelit.

Tuomaripaneelin ja suoritusjärjestyksen yhdistäminen

Tapa 1

Kisasivu - Tuomarit - Tuomaripaneelit

Tyhjät tuomaripaneelit voi luoda jo etukäteen ja paneelit voi myös kohdistaa suoritusjärjestykseen. Nimeä paneeli sarjan mukaan ja valitse pudotusvalikosta oikea sarja, johon paneeli kohdistetaan

Muista tallentaa!

Tapa 2

Kisasivu – Suoritusjärjestys

Suoritusjärjestyksen sivulla näkyy ilmoitus ”Valitse tuomarit”, joka tarkoittaa, että tuomaripaneelit ja suoritusjärjestys täytyy yhdistää.

Painamalla Valitse tuomarit -nappia pääset valitsemaan oikeat tuomaripaneelit. Jokaisen blokin kohdalla valitaan oikeat paneelit. Tarkista aina, että paneelit on valittu oikein ja muista tallentaa!

HUOM! On erittäin tärkeätä, että jokaisella sarjalla on ns. oikea oma tuomarsito! Jos sarjan vaihtuessa yksikin henkilö vaihtuu tuomarepaneelissa, se on jo erilllinen tuomaripaneeli! 

 

 Kisan aloittaminen

Siirry Kisatilaan ja Hallitse tila -kohdasta laita alkava sarja tilaan ”Käynnissä”. Valitsemalla Valitse kaikki laitetaan kaikki sarjat käyntiin kerralla. 

 

Nyt voi seurata kisan kulkua ja näyttää katsojille kuka on esiintymisvuorossa.

Valitse oikea suoritusjärjestys valikosta

Valitse listalta suorituksen aloittavan osallistujan – rivin väri muuttuu siniseksi ja katsojat näkevät, kuka on esiintymässä ja kuka valmistautuu. Kun suoritus päättyy, painetaan samaa kohtaa – rivi muuttuu harmaaksi. Tämän tehtävän voi hoitaa esim. kuuluttaja tai sihteeri.

Aina seuraavan osallistujan astuessa matolle voi painaa hänen nimensä.

 

Pisteiden syöttäminen

 Valitse oikea suoritusjärjestys valikosta ja paina Syötä tulokset -nappia.

Valitse nuoli oikean voimistelijan rivin oikealla puolella, paina muokkaa.

Kenttien välissä liikutaan tabulaattorilla, pilkkua ei tarvitse laittaa. Syötetyt pisteet tallentuvat automaattisesti, niitä ei tarvitse tallentaa erikseen. Vähennykset syötetään ilman miinus-merkkiä, bonukset ilman plussa-merkkiä. 

RV-pisteitä syötetään aina suoraan tuomarilapusta, järjestelmä laskee E-pisteet oikean kaavan mukaan (10 - (E1/E2 + E3/E6) = E-pisteet).

Lajista riippuen voidaan syöttää myös vähennyksiä tai bonukisa. 

 

Järjestelmää tarkistaa sallitut piste-erot sarjoissa ja ilmoittaa virheestä näyttämällä punaisen kolmion, tulosta ei lasketa ennen, kun virhe on korjattu!

Kun näet punaisen kolmion, tarkista ensin, onko pisteet syötetty oikein. Jos kaikki on oikein, tarkista ensin, onko piste-ero liian suuri. Ilmoita joko tuomareille tai Tukipalvelulle.

Paina valmis, kun kaikki pisteet on syötetty ja tulos on laskettu. Paina Julkaise-nappia, kun haluat julkaista tuloksen (ei koske niitä sarjoja, joissa ei ole LIVE-tuoksia). Loppupisteet muuttuvat vihreiksi = tulokset on julkaistu katsojille.

Tulosten korjaus

Un-Julkaise -nappia painamalla tulos piilotetaan katsojilta ja sen pystyy muokkaamaan tarvittaessa. paina Muokkaa-nappia, korja tulokset ja paina Valmis. Julkaise pisteet uudestaan.  

Jos tuomarilappuja tulee eri aikaan, voi jättää pisteiden kirjaaminen kesken, pienentää kentän painamalla nuolta ja siirtyä seuraavaan kilpailijaan. Syötetyt pisteet tallentuvat automaattisesti, älä turhaan paina Valmis-nappia ennen, kun kaikki pisteet on syötetty.

Samaan aikaan voi syöttää monen osallistujan tuloksia.

Kun sarja on päättynyt, laitetaan Kisatilaksi Tarkistus tai Päättynyt. Varmuuden vuoksi voi painaa ”Julkaise tulokset” – näin varmistetaan, että kaikki tulokset ovat tulleet julkisiksi.

Muista olla HETI yhteydessä Kisanetin tukeen, jos tulosten syöttäminen ei toimi, näkymä on omituinen, järjestelmä ei laske tuoksia tai ilmoittaa virheestä.

Tällä tavalla mahdolliset virheet pystytään korjaamaan nopeasti eikä katsojat joudu odottamaan tuloksia turhaan pitkään.

Pöytäkirjat

Pöytäkirjat voi hakea Yhteenveto - Suoritusjärjestykset sivulta.

Paina Pöytäkirjat ja valitse oikea sarja pudotusvalikosta:

 

 

Pöytäkirjat näytetään oletuksena suoritusjärjestyksessä, näkymän voi vaihtaa tulosjärjestykseen ottamalla ruksi pois kohdasta Näytä suoritusjärjestyksessä ja painamalla nuolia Yhteensä-sarakkeessa. 

Tämä näkymä mahdollistaa tulosten järjestämisen myös välinekohtaisesti (painamalla nuolet välineen kohdalla).

 

 

Tulosta-nappi löytyy oikealta yläkulmasta.

Tuomarikohtaisten pisteiden julkaiseminen

Kun sarja on päättynyt, laitetaan Kisatilaksi Tarkistus tai Päättynyt. Varmuuden vuoksi voi painaa ”Julkaise tulokset” – näin varmistetaan, että kaikki tulokset ovat tulleet julkisiksi. Jos haluaa julkaistaa tuomarikohtaisia pisteitä (katsojat näkevät jokaisen tuomarin antamat pisteet) se onnistuu Kisatila-sivulla: Hallitse tila -- vedä katkaisin oikealle: