VIKIS -virtuaalikilpailujen järjestäminen

Table of Contents

Voimistelun virtuaalikilpailut Vikis-sovelluksen avulla

Vikis-järjestelmään kuuluu Vikis-sovellus, jonka kautta suoritukset kuvataan puhelimella ja lähetetään järjestäjälle ja Vikis-sivustosta, joka on yhdistetty Kisanetiin. Sivusto hallinnoi lähetetyt videot, järjestää kilpailijat suoritusjärjetyksen mukaisesti ja mahdollistaa kilpailun näyttämisen striimiin OBS:n kautta. 

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu tavalliseen tapaan Kisanetissa. Ilmoittautumisajan päädyttyä ilmoittautumiset siirretään Vikikseen ja seura saa omat tunnukset sivustolle. 

Toiminnot Vikis-sivustolla

Kirjaudu omilla tunnuksilla, valitse välilehti Kisat ja paina oikean kilpailun nimeä. Sivulla on kolme välilehtiä - Suoritukset, Striimi ja Tuomareille.

Suoritukset-sivulla näkyvät kaikki ilmoittautumiset. Tällä sivulla

  1. asetetaan kuvausajan
  2. luodaa koodit
  3. lähetään koodit osallistujille

Kuvausaika asetetaan painamalla Vaihda kuvausaikaväli-painiketta. Valitse ensin sallitun kuvausajan alkaamispäivä ja -aika ja sen jälkeen päättymisajankohta, tallenna.

HUOM! Muista aina asettaa kuvausaika ensimmäiseksi! Jos kilpailija saa koodin, johon ei asetettu kuvausaikaa sovellus ei pysty avaamaan oikeata kilpailua.

Kun kuvausaika on asetettu, painetaan Luo koodit ja sen jälkeen Lähetä koodit.

 

Kilpailijat kuvaavat ja lataavat suoritukset sovelluksen avulla. Kilpailun järjestäjä pystyy näkemään ajankohtaisen tilanteen Suoritukset-välilehdellä. Kuvatut ja onnistuneesti ladatut videot näkyvät kilpailijan kohdalla vihreänä kuvakkeena. Jos kuvake on keltainen, se tarkoittaa, että video on kuvattu, mutta ei vielä ladattu.

Videon lataaminen ilman sovellusta

Joissakin tapauksissa kilpailijoille voi antaa luvan ladata viedo ilman sovellusta. Tässä tapauksessa paina kolmea pistettä kilpailijan rivillä ja valitse Lataus ilman appia. Riville ilmestyy tähti-kuvake. 

 

Anna kilpailijalle ohjeet: videon voi ladata suoraan omasta puhelimesta (videota ei saa lähettää WhatsApilla eteenpäin!) menemällä sivulle vikis.fi/upload ja syöttämällä oma koodi kenttään:

Muut toiminnot

Rivin lopussa olevaa kolmea pistettä painamalla voi myös

  1. Tallentaa videon omalle konelle
  2. Lähettää ykisttäinen koodi
  3. Lisätä esittelyvideon tai kuvan striimiä varten

Jäki-ilmoittautumiset

Jos kilpailuun tulee jälki-ilmoitautumisia, ne voi siirtää Vikikseen painamalla Päivitä ilmoittautumiset -painiketta. Sen jälkeen toistetaan toiminnot 1-3 (aseta aika --> luo koodit--> lähetä koodit).

Suoritusjärjestykset luodaan Kisanetissa ja ne siirretään Vikikseen lähempänä kilpailupäivää. Jos suoritusjärjestykseen tulee sen jälkeen muutoksia muista ilmoittaa siitä Vikiksen tukipalveluun (vikis@vikis.fi).

 

Mahdolliset ongelmatilanteet

Sovellus ei aukea

Ongelma johtuu siitä, että kuvausaika ei ole asetettu. Tarkista ja aseta kuvausaika, pyydä kilpailija sulkemaan sovellus ja avaamaan uudestaan.

Video on kuvattu, mutta lähetys epäonnistuu

Ongelma johtuu tavallisesti heikosta nettiyhteydestä. Pyydä kilpailija tarkistamaan nettiyhteys, sulkemaan sovellus kokonaan (heittämään puhelimen ruudulta) ja avaamaan uudestaan. Tämän jälkeen lähetys tavallisesti onnistuu. 

Jos yllämainittu toiminto ei auta, kilpailijalle voi antaa luvan ladata videon nettisivun kautta, kts. kohta Videon lataaminen ilman sovellusta

HUOM! Muistuta kilpailija, että nettisivun kautaa ladataan juuri sovelluksella kuvattu video. Videota ei saa lähettää esim. WhatsApilla eteenpäin, koska laatu heikkenee selkeästi. 

Kilpailija kuvasi videon, mutta kuvauksen aikana tapahtui tekninen virhe (musiikki katkesi, puhelin tippui lattialle yms.).

Pyydä kilpailija kuvailemaan tilanteen ja tee päätös, annetaanko kilpailijalle mahdollisuus kuvata toisen videon. Tässä tapauksessa ole yhteydessä vikis@vikis.fi.

Tuomaristriimi ja yleisöstriimi

Vikis-järjestelmään kuuluu myös mahdollisuus striimata kilpailut tuomareille ja yleisölle, striimin lipunmyynti on myös mahdollinen Vikis-alustan kautta. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta ole yhteydessä info@maggia.fi.

Ladattavat ohjeet  

Yleiset ohjeet

kilpailun järjestäjälle, osallistujalle ja tuomarille löytyvät tästä linkistä

Ohjeet osallistujille

Ohjeet RV osallistujalle FIN

Ohjeet RV osallistujalle ENG

Ohjeet RV osallistujalle RUS

Ohjeet JV osallistujalle FIN

Ohjeet JV osallistujalle ENG

Ohjeet striimajille

Tarkat ohjet striimajalle (eng) löytyvät täältä