Suoritusjärjestyksen perustaminen (Akro, JV, KA, Lumo, STARA, TanVo)

Table of Contents

Yleistä

Ennen suoritusjärjestyksen luomista on tärkeätä tietää suunnilleen kuinka monta tuomaripaneelia kilpailuun tulee. Jos ei vielä tiedä tuomaripaneelien määrää, parasta on tehdä jokaiselle sarjalle oma paneeli. Kisapäivänä Tuomaripaneelit linkitetään oikeisiin sarjoihin, tämä mahdollistaa oikean pisteiden syöttönäkymään eikä tule turhia virheitä paneelien kokoonpanoissa.

Perustaminen

Kirjaudutaan sisään Seuran kisajärjestäjä- tai ylläpitäjätunnuksilla.

Kisasivu - Suoritusjärjestys - Perusta - Kaikki lajit

Annetaan Suorituslistalle nimi, esim. Sarjan nimi tai kisan nimi, samalla voi merkitä, jos kyseessä on Harjoitusten suoritusjärjestys.

Yhteenvedosta voi tarkistaa kaikki sarjat ja osallistujamäärät: 0 tarkoittaa, että tässä vaiheessa ei yhtään kilpailijaa tästä sarjasta ole lisätty listalle. Toinen numero ilmoittaa montako suoritusta sarjassa on. Esim. RV Starassa yhdellä voimistelijalla voi olla monta esitystä.  

 

Blokit

Oletuksena jokaisessa blokissa on yksi tuomaripaneeli, jos kisassa on kaksi (tai enemmän) tuomaripaneelia, lisätään Paneeli 2 (kts. kuva) ja samalla tavalla Peneeli 3 jne. Tehkää mieluummin liikaa paneeleja, kun liian vähän!

Jokainen blokki on erillinen "yksikkö", sarjat voi jakaa blokkien välissä haluamalla tavalla. 

Täytettään kaikki tarvittavat kentät: Blokin aloitusaika, suorituksen kesto (ohjelma laskee automaattisesti blokin päättymisajan), valitaan sarjat ja osallistujamäärät jokaisesta sarjasta. 

Samalla tavalla tehdään seuraavat blokit. Jokaisen seuraavan blokin aloitusajaksi tulee automaattisesti edellisen blokin päättymisaika. Blokin aloitusajan pystyy määrittelemään asettamalla haluttu aloitusaika, esim. jos Blokki 1 päättyy klo 12.30, Blokin 2 aloitusajaksi tulee klo 12.30. 

Kun kaikki tarvittavat tiedot on täytetty, painetaan Luo-nappia. Järjestelmä arpoo suoritusjärjestyksen jokaisen sarjan sisällä, suoritusjärjestys tulee sivun alaosaan taulukkona. Jos painaa Luo-nappia uudestaan, arvonta suoritetaan uudestaan. Tallenna -nappia painamalla saa järjestyksen tallennetuksi. Tallennettu suoritusjärjestys ei vielä näy katsojille, sen voi julkaista siirtämällä katkaisin Julkaistu-tilaan.

Esitysten lisääminen

Suoritusjärjestykseen voidaan tarvittaessa lisätä esitykset. Järjestävä seura "ilmoittaa" esiintyjät Esitykset-sarjaan ilmoittautumisen kautta:

Täytetään esiintyjän nimi ja ohjelman, sen jälkeen ladataan musiikit

Esitykset lisätään valmiiseen suoritusjärjestykseen: avaa oikea suoritusjärjestys, paina Muokkaa ja valitse Lisää kilpailija. Kirjoita kenttään esiintyjän nimi, valitse blokki ja paneeli (paneelilla ei ole merkitystä), paina lopuksi Lisää

Esitykset ilmestyvät aina blokin viimeiselle rivelle, josta ne voi siirtää vetäämällä. Esityksen keston voi muokata (kts. Suorituksen keston muokkaus). 

Muokkaus:

Taulukossa voi tehdä tarvittaessa erilaisia muutoksia. Piilota suoritusjärjestys katsojilta ja paina Muokkaa (kynä-kuvake). Muokkauksessa on kaksi vaihtoehtoa - paneelit rinnakkain tai yksi listaus. Laita ruksi kohtaan Näytä paneelit rinnakkain - tässä tilassa voidaan:

Suorituspaikkojen vaihtaminen yhden paneelin sisällä

vetämällä rrivit ylös tai alas:

Ota ruksi pois kohdasta Näytä paneelit rinnakkain. Tässä tilassa voidaan:

Aloitusaikojen vaihtaminen ja rivien poistaminen 

 

Kilpailijoiden siirtäminen blokkien ja paneelien välissä

Paina nuolet oikean kilpailijat kohdalla ja valitse blokki ja paneeli, joihin haluat siirtää. Kilpailijat siirtyvät oikean blokin loppuun, sieltä rivit voi vetää haluamille paikoille (kts. yllä)

Uuden kilpailijan lisääminen

Paina Lisää kilpailija ja täytä kentät: kirjoita kilpailijan nimi ja valitse luettelosta, valitse blokki ja paneeli. paina lopuksi Lisää. Kilpailija löytyy blokin viimeiseltä riviltä, rivi voi siirtää haluamansa paikkaan (kts. yllä).

 

Muista aina tallentaa lopuksi!

 HUOM! Muistakaa ladata musiikit uudestaan aina, kun on tehty muutokset suoritusjärjestykseen!

Uuden paneelin lisääminen 

Paina kohdasta Lisää uusi paneeli

Sarjan siirtäminen paneelista toiseen

Joissakin tapauksissa tulee tarve siirtää kokonaisen sarjan paneelista toiseen, esim. jos kisapäivän on huomattu, että tuomaristossa vaihtuu henkilöitä.

Lisää tarvittaessa uusi paneeli (kts. ylempänä). Ota ruksi pois kohdasta Näytä paneelit rinnakkain, valitse listalta oikea rivi ja paina Paneeli-tekstin päällä:

Valitse vaihtoehdot pudotusvalikosta (voit siirtää koko sarjan, sarjan valitusta rivistä alaspäin, sarja välineellä) ja valitse paneeli, johon siirrät. Paina lopuksi OK.

 

Suorituksen keston muuttaminen valmiissa suoritusjärjestyksessä

Voit asettaa suorituskeston

  • tietystä rivistä alaspäin (esim. jos jostain kohdasta tuomarointi jatkuu vain yhdellä paneelilla ja tarvitaan enemmän aikaa tuomareiden työskentelyyn)
  • määrittää oman suorituksen keston eri sarjoille (esim. jos suoritusjärjestyksessä on kaksi lajia rinnakkain) 

Paina kellonajan päällä:

Valitse vaihtoehto pudotusvalikosta, aseta oikea suorituksenkesto ja paina OK. 

 Suoritusjärjestyksen tulostaminen

Suoritusjärjestys-välilhdeltä löytyy Tulosta-nappi

 Valitse sarakkeet -kohtaa painamalla voi valita tulostettavien sarakkaiden määrän